Mausteblogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 10 Heinäkuuta 2020 lähtien
26 Marraskuu 2020
Punapippuri ei ole sama asia kuin Suomessa sitä paljon yleisemmin tunnettu rosépippuri, vaan se on peräisin samasta Piper Nigrum –kasvista kuin mustapippuri, valkopippuri ja viherpippuri. Pippurin väri ja maku riippuvat siitä, miten kypsänä se on korjattu ja millä tavoin se on säilötty. Punapippuri on Piper Nigrumin eri variaatioista kaikkein kallein ja harvinaisin, koska sen tuottamiseksi pippurien täytyy antaa kypsyä tertussa täysin kypsäksi asti. Kypsimmät pippurit putoavat helposti köynnöksistä hetkellisen kuivuuden tai kovan sateen takia, tai ne saattavat myös päätyä lintujen syömiksi. Jos pippurit onnistutaan poimimaan tarpeeksi kypsinä punapippurin tuottamista varten, sadon parhaimmat pippurit erotellaan ensin käsin.
Mausteblogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 10 Heinäkuuta 2020 lähtien