Mausteblogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 10 Heinäkuuta 2020 lähtien
2 Elokuu 2020
Valkopippuri on peräisin samasta Piper Nigrum -kasvista kuin mustapippuri, viherpippuri ja punapippuri. Valkopippuri on antiikin ajoista asti ollut tyypillisesti hieman kalliimpaa kuin mustapippuri, koska sen valmistukseen tarvitaan yksi vaihe enemmän. Jo Plinius vanhempi kertoi kuuluisassa Naturalis historia –teoksessaan, että valkopippuri maksoi Roomassa (arviolta vuonna 77 jkr) seitsemän denaaria paunalta, kun vastaavasti mustapippurin hinta oli neljä denaaria ja pitkäpippurin peräti 15 denaaria. Valkopippuria saadaan, kun pippurit poimitaan kypsinä ja niiden punainen kuorikerros irrotetaan liottamalla ennen pippurien kuivaamista. Valkopippuri on siis käytännössä kypsän pippurin kuivattu sisus.
Mausteblogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 10 Heinäkuuta 2020 lähtien