Mausteblogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 10 Heinäkuuta 2020 lähtien
1 Mausteblogi
Punapippuri – ranskalaisten siirtomaaherrojen herkku
17 Syyskuu 2020
Oletko kenties joskus kävellyt keväisessä metsässä jossain päin Keski-Eurooppaa ja ihmetellyt, miksi joka puolella leijuu miltei huumaava valkosipulin tuoksu? Tämä monien maiden kevääseen kuuluva upea tuoksu on peräisin luonnonkasvista nimeltä karhunlaukka (Allium Ursinum). Karhunlaukka on villinä kasvava monivuotinen ruohosipulin sukulainen, joka maistuu ja tuoksuu valkosipulilta. Karhunlaukka on yleinen villikasvi ympäri Eurooppaa ja se on todennäköisesti myös levinnyt vuosisatojen saatossa uusille alueille ihmisen mukana, koska sitä kasvatettiin keskiajalla luostarien kasvimailla. Kukkivaa karhunlaukkaa (lähde: pixabay.
Mausteblogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 10 Heinäkuuta 2020 lähtien