Parhaat Ruokablogit

Mausteblogi

Ruisjauho ja ruokalaji, johon ei tarvittu kalliita mausteita

27 Helmikuu 2021

Ruisjauho oli vuosisatojen ajan yksi Suomen maaseutuväestön ruuan tärkeimmistä raaka-aineista. Sitä käytettiin usein myös antamaan makua ruokalajeihin, joihin ei välttämättä laitettu yhtäkään maustetta. Erilaiset ruisleivät ja karjalanpiirakat ovat edelleenkin suosittuja, mutta muutoin rukiilla ei ole enää aivan yhtä keskeistä asemaa suomalaisten ruokaympyrässä. Sana ”ruis” on vuosituhansien takaista lainaa ja perustuu muinaisgermaaniseen sanaan ”rugis”. Rukiita on viljelty suomessa varmuudella jo 500 ekr, mahdollisesti paljon aikaisemminkin.

juurekset Muut karjalainen perinneruoka Pavut & herneet

Lue koko juttu täältä »

Mausteblogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 10 Heinäkuuta 2020 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »