Mausteblogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 10 Heinäkuuta 2020 lähtien
1 Mausteblogi
Kynteli – Roomalaisten ja satyyrien yrtti
27 Helmikuu 2021
Ruisjauho oli vuosisatojen ajan yksi Suomen maaseutuväestön ruuan tärkeimmistä raaka-aineista. Sitä käytettiin usein myös antamaan makua ruokalajeihin, joihin ei välttämättä laitettu yhtäkään maustetta. Erilaiset ruisleivät ja karjalanpiirakat ovat edelleenkin suosittuja, mutta muutoin rukiilla ei ole enää aivan yhtä keskeistä asemaa suomalaisten ruokaympyrässä. Sana ”ruis” on vuosituhansien takaista lainaa ja perustuu muinaisgermaaniseen sanaan ”rugis”. Rukiita on viljelty suomessa varmuudella jo 500 ekr, mahdollisesti paljon aikaisemminkin.
Mausteblogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 10 Heinäkuuta 2020 lähtien