Kikattavat munakoisot on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 22 Marraskuuta 2018 lähtien
15 Huhtikuu 2020
Japanilaiset misotahnalla maustetut munakoisot eli nasu dengakut ovat olleet kokeilulistallani pitkään. Päädyin pienen selailun jälkeen testamaan kirjahyllystäni löytyvän Richard McCormickin Tokio-ruokakirjan reseptiä. Monissa näkemissäni resepteissä puolikkaat munakoisot ensin paistetaan ja viimeistellään kastikkeen kanssa uunissa, mutta tässä koisot uunitettiin ensin paloina ja sitten sekoitettiin misokastikkeeseen. Tämä oli ehkä iisimpi tapa ja sopi paremmin tekemieni kesäkurpitsanuudeleiden kylkeen, mutta aion myös testata joskus miten grillaamisen tuoma karamellisoituminen vaikuttaa makuun. Tämä jo hiveli makunystyröitä: mison umaminen suolaisuus, mirinin makeus ja viinietikasta sekä limestä tuleva happo loivat koukuttavan yhdistelmän,
Kikattavat munakoisot on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 22 Marraskuuta 2018 lähtien