Parhaat Ruokablogit

Aromipaja

Blinejä ja espanjalaisia herkkuja

5 Helmikuu 2019

Blinit ovat venäläisen keittiön klassikko, joita nautitaan nimenomaan helmikuussa laskiaisen aikaan. Niiden sanotaan symboloivan aurinkoa, joka palaa pimeän talven jälkeen. Kun blinitaikinajuuren antaa tekeytyä yön yli, tulee blineihin maidon, hiivan ja tattarijauhojen käymisen seurauksena hieman hapan maku. Lisäämällä taikinaan ennen paistamista kovaksi vatkatut munanvalkuaiset, ja ehkä myös hieman olutta, saadaan blineihin niihin kuuluvaa rapeutta ja kuohkeutta. Blinien täytteeksi sopivat erinomaisesti espanjalaisen keittiön aarteet; ilmakuivattu kinkku, aurinkokuivatut tomaatit, maistuvat kaprikset sekä hieno pähkinämajoneesi.

Alkuruoka Liha Pääruoka Reseptit ruoka Ruoka & viini

Lue koko juttu täältä »

Aromipaja on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 11 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »