Parhaat Ruokablogit

In Umido – ruokablogi

Vaivaamaton täysjyvä pagnotta

16 Tammikuu 2018

Pagnotta on yleisnimitys italialaisille pyöreille maalaisleiville. Alunperin Italian keskiosista kotoisin oleva Pagnotta leivotaan useimiten jauhojen sekoituksesta, josta suuri osa on vaaleaa vehnäjauhoa ja loput esimerkiksi täysjyvävehnää, spelttiä, ruisjauhoa tai näiden sekoitusta. Leipä paistetaan syvän ruskeaksi, kuori on rapean kova ja sisus ilmavan pehmeä. Tässä versiossa 33% jauhoista on täysjyvävehnää ja leivän pinnalla on vehnälesettä. Taikina kohotetaan hitaasti pienellä hiivamäärällä, jotta leipään saadaan täyteläinen maku ja huokoisen ilmava sisus.

graham-jauhot Leivät Maalaisleivät vehnäleseet

Lue koko juttu täältä »

In Umido – ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Maaliskuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »