Parhaat Ruokablogit

Nälkä

Zhanshuila eli yunnanilainen grillimauste

15 Kesäkuu 2024

Kiinalaisesta grilliruuasta eli shaokaosta (烧烤) on eri maakunnissa omia versioitaan. Pekingissä suosittuja ovat lampaanlihasta tehdyt yang rou chuanit, 羊肉串, joiden makumaailma on Xinjiangista kotoisin. Yang rou chuanin maustaa chili, juustokumina ja sichuaninpippuri. Yunnanilaiseen grillilihaan sen sijaan kuuluu zhan shui la-mausteseos, 蘸水辣, josta on toki jokaisella tekijällä ona versionsa. Chinese Cooking Demystified ylisti äskettäin Danshan-merkkistä kaupallista mausteseosta.

grilli lampaanliha Mauste Pääruoka porsaanliha resepti tulinen Kiina Yunnan

Lue koko juttu täältä »

Nälkä on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 28 Joulukuuta 2021 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »