Parhaat Ruokablogit

Maasta ja merestä

Kampasimpukoita ja kukkakaalikreemiä

8 Lokakuu 2024

Herkullisen alkuruoka syntyy kampasimpukoista ja suussa sulavassa kasviskreemistä. Kuuteen annokseen ainekset, 6 kampasimpukkaa 100 g kukkakaalia 40 g perunaa 20 g purjoa Oliiviöljyä 1 dl kasvislientä 0,5 dl maitoa 0,5 dl ruokakermaa Inkivääriä jauheena Sitruunamehua Suolaa Valkopippurijauhetta Viimeistelyyn: Ruohosipulia Pinjan siemeniä Rusinoita Brandyä Pilko kukkakaalista pieniä paloja, kuori peruna ja pilko pienemmäksi sekä purjo hienonnettuna. Lisää kattilaan öljy ja kuullota purjoa muutama minuutti. Lisää peruna ja kukkakaali ja jatka kuullottamista viisi minuuttia. Lisää maito ja kasvislientä niin, että kasvikset juuri peittyvät ja keitä niin kauan, että kaikki ainekset ovat pehmeitä soseutettaviksi, noin 10 minuuttia.

Alkuruoka Espanja galicia kampasimpukka aperitivo cremadecoliflor kukkakaalikreemi primerplato vieiras

Lue koko juttu täältä »

Maasta ja merestä on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 3 Elokuuta 2023 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »