KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien
1 KULINAARI
Vastustamaton valkosuklaa-mantelikrokanttijuustokakku, myös gluteeniton
23 Helmikuu 2020
Prinsesstårta eli prinsessakakku on rakastettu ruotsalaisklassikko, jonka valmistus onnistuu helposti myös kotona. Kakku koostuu sokerikakkupohjasta, vaniljakreemillä maustetusta kermavaahdosta, vadelmahillosta sekä marsipaanikuorrutuksesta, joka on perinteisesti vihreä, mutta myös muun värisiä kuorrutuksia käytetään. Lisäksi kakku koristellaan tomusokerilla, marsipaaniruusulla sekä joskus myös tummasuklaaraidoilla. Alkuperäisen reseptin loi 30-luvulla Jenny Åkerström, joka toimi Ruotsin prinsessojen Margarethan, Märthan ja Astridin opettajana. Resepti julkaistiin ensimmäisen kerran Prinsessornas kokbok -teoksessa 1948.
KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien