KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien
22 Lokakuu 2023
Kauralastuja olen leiponut ihan lapsesta saakka, mutta vasta nyt törmäsin harjoittelupaikassani ravintola Nokassa gluteenittomaan versioon, jota käytetään komponenttina yhdessä jälkiruoassa. Piparkakkumaustetut gluteenittomat kauralastut sopivat juuri näin joulun alla vaikka glögin kylkeen. Alkuperäisessä reseptissä kauralastut on maustettu muun muassa kardemummalla, mutta halusin kokeilla miten hyvin piparkakkumauste sopii reseptissä ja toimihan se. Itse en ole perinteisten piparkakkujen ystävä, joten kauralastun jouluinen makumaailma on tervetullut vaihtoehto. Vegaanisessa versiossa munan tilalle on laitettu gluteenitonta kaurajuomaa sekä vegaanista rasvaseosta ja gluteenittoman jauhoseoksen määrä on tuplattu.
KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien