Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Laskiaispulla-mutakakku, myös gluteenittomana

30 Tammikuu 2022

Lupailin taannoin tänä vuonna hieman erilaisia laskiaisleivonnaisia, joista ensimmäinen oli kuohkea ja suklainen nyhtöpulla. Laskiaispulla-mutakakku eli semmelkladdkaka on länsinaapurissamme Ruotsissa erittäin suosittu leivonnainen. Ruotsalaiset ovat muutenkin mutakakkujen mestareita, joten tämä kardemummainen ihanuus sopii hyvin joukon jatkoksi! Ajattelin että mantelimassan raastaminen olisi vaikeaa ja että se pitäisi pakastaa kovaksi tms, mutta se onnistuu helposti huoneenlämpöisenä raastimen karkealla osalla. Tosin raasta se suoraan kattilaan voisulan joukkoon, niin se ei mene uudestaan klimpiksi.

Gluteeniton gluteeniton jauhoseos Jälkiruoka Kakku kuohukerma laskiainen Laskiaispulla leivonta manteli mantelilastu mantelimassa marsipaani mutakakku Vispikerma

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »