KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien
1 KULINAARI
Klassikko pasta Cacio e pepe eli pippuripasta
10 Helmikuu 2022
Orzo on muodoltaan riisinjyvää muistuttava pastamuoto, jota kutsutaan myös nimellä risoni. Orzoa voi valmistaa kuten pastaa ylipäätään keittämällä runsaassa suolalla maustessa vedessä, mutta se soveltuu myös käytettäväksi risottoriisin tapaan, jolloin ruokalajin nimi taitaa olla orzotto. Orzo kypsyy hieman perinteistä rosottoriisiä nopeammin ja kypsennyksen aikana irtoava tärkkelys tekee orzottosta erityisen täyteläistä. Orzo-pasta sopii hyvin esimerkiksi keittoihin ja salaatteihin. Itse tein äskettäin ruokaisaa tomaattikeittoa orzolla höystettynä.
KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien