KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien
1 KULINAARI
Nyhtöpossupata meksikolaisittain
16 Tammikuu 2022
Karpatka on perinteinen puolalainen leivonnainen, joka on tiettävästi peräisin viime vuosisadan puolivälin tienoilta. Erityisen suosituksi se tuli 1970 ja -80 luvulla. Alkuperäisenä pidetty piirakkaversio koostuu murokakkupohjasta, jonka päällä on kerros hilloa ja sen päällä kerros vaniljakreemiä tai -kastiketta. Päällimmäisenä on tuulihattukerros, joka perinteisesti on koristeltu tomusokerilla. Kakun polveileva pinta muituttaa Karpaattien vuoristoa ja tomusokeri lumisia huippuja.
KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien