Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Karpatka, Karpaattien vaniljavoikreemikakku Puolasta

16 Tammikuu 2022

Karpatka on perinteinen puolalainen leivonnainen, joka on tiettävästi peräisin viime vuosisadan puolivälin tienoilta. Erityisen suosituksi se tuli 1970 ja -80 luvulla. Alkuperäisenä pidetty piirakkaversio koostuu murokakkupohjasta, jonka päällä on kerros hilloa ja sen päällä kerros vaniljakreemiä tai -kastiketta. Päällimmäisenä on tuulihattukerros, joka perinteisesti on koristeltu tomusokerilla. Kakun polveileva pinta muituttaa Karpaattien vuoristoa ja tomusokeri lumisia huippuja.

Jälkiruoka Kakku kastike leivonta Puola suklaa suklaaganache vadelma vadelmakastike vanilja vaniljakreemi tuulihattu vadelmacoulis Karpatka

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »