Parhaat Ruokablogit

Keittokirjanen

Possua valkosipulikastikkeessa (Yu Xiang Rou Si)

1 Huhtikuu 2024

Kiinalaisesta keittiöstä teimme possua valkosipulikastikkeessa eli Yu Xiang Rou Si. Alkuperäisissä ohjeissa olevaa juudaksenkorvasientä ja paputahnaa en korvannut millään vaan jätin vain pois. Shaoxin viinin korvasin sherryllä. Kuudelle tarvitaan: n. 1 kg porsaan sisäfilettä 4 rkl sherryä 4 tl maapähkinäöljyä 1 tl suolaa ½ tl jauhettua valkopippuria 4 tl maissitärkkelystä Kastike: 1,8 dl riisiviinietikkaa 1,2 dl soijakastiketta ½ dl vettä 4 rkl sherryä 4 rkl sokeria 4 rkl maissitärkkelystä Pannulle: Paistamiseen maapähkinä- tai kasviöljyä 8 valkosipulinkynttä hienonnettuna 1 punainen chili hienonnettuna 2½ rkl inkivääriä hienonnettuna 2 keskikokoista porkkanaa suikaloituna 1 paprika suikaloituna 1 tlk viipaloituja bambunversoja 3...

aasialainen kiinalainen Liha porsas

Lue koko juttu täältä »

Keittokirjanen on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 19 Syyskuuta 2021 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »