Parhaat Ruokablogit

ITALORUOKAA

SCIALATIELLI ALLO SCARPARIELLO

27 Heinäkuu 2022

Scialatielli-pasta on peräisin Amalfin kaupungista ja se yhdistetään usein meren antimia sisältäviin kastikkeisiin. Me valmistimme sitä kuitenkin scarpariello-kastikkeen kanssa, mikä on myös hyvä yhdistelmä. Ehkä seuraavalla kerralla mankeloimme pastan hieman ohuemmaksi, mutta sen ei kuitenkaan pidä olla liian ohutta. Scarpariello-kastike on syntynyt keskellä Napolia, ”espanjalaisissa kortteleissa” (i quartieri spagnoli). Kerrotaan, että sitä valmistivat suutarien (”scarpari”) vaimot maanantaisin, joka oli suutarien vapaapäivä.

Kastikkeet Pastat

Lue koko juttu täältä »

ITALORUOKAA on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Helmikuuta 2020 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »