Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien
1 Himahella
Syksyinen sesonkitorttu – luumuinen Tarte Tatin
20 Elokuu 2019
© Tiina Rantanen Ratatouille on perinteinen kasvismuhennos Provencen alueelta Ranskasta. Ratatouille on ranskalainen kasvishöystö, joka on perinteinen ruokalaji Nizzassa, Provencen ja Languedocin alueella. Ruokalajin nimi tulee oksitaanikielen sanasta ratatolha, jota 1500-luvulla käytettiin haudutetusta kasvispadasta. (Oksitaani on romaaninen kieli, jota puhutaan pääasiassa Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa. ) 1800-luvulta lähtien lyhenteellä ”rata” on tarkoitettu sotilaslangissa seosta, jossa on pavut ja perunat, erilaiset kasvikset ja rasvainen liha on haudutettu sotilaille tarjottavaksi ruokalajiksi.
Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien