Parhaat Ruokablogit

Erikoisen Hyvää

Pehmeät gluteenittomat sämpylät

18 Elokuu 2024

Herkullisen pehmeät gluteenittomat sämpylät syntyvät helposti Pirkan vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella. Resepti on simppelimpi versio kuohkeiden sämpylöiden ohjeesta, jossa jauhoseoksen sijasta jauhoina käytetään täysjyväriisijauhoja sekä perunajauhoja. Ainekset (7 isoa sämpylää) 4,5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa (Sunnuntai) 1 rkl sokeria 1 rkl hienojakoista psylliumia (Fazer) 300 g Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos (n. 4,75 dl) 0,75 tl suolaa Valmistus Sekoita lämpimän (42°C) veden joukkoon kuivahiiva ja sokeri ja anna liueta. Ripottele nesteen joukkoon hienojakoinen psylliumjauhe ja vispaa tasaiseksi.

Gluteeniton helppo kananmunaton leipä Luontaisesti gluteeniton Maidoton Munaton Ohje resepti sämpylä vegaani Vegaaninen Yleinen Vehnätön Erikoisen Hyvää kuohkea pehmeä

Lue koko juttu täältä »

Erikoisen Hyvää on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 7 Syyskuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »