In Umido – ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Maaliskuuta 2018 lähtien
31 Lokakuu 2017
Ranskalaisille leipureille patonki on herkkä asia. Patongin estetiikka: pituus, oikeanlainen muoto, viiltojen oikea kulma ja syvyys ovat yhtä olennaisia asioita kuin patongin ohut ja rapea kuori, ilmava sisus ja maku. Pariisin leipomoiden vitriineistä löytyvät patongit ovat vähintään 65 cm pitkiä, halkaisijaltaan 6 cm, painoltaan 250 grammaa, muodoltaan tasaisen suoria ja päästään pyöristettyjä. Ranskalaisen patongin leipominen ei ehkä ajatuksena tunnu kovinkaan vaativalta, mutta täydellisen pariisilaisen patongin pyöräyttäminen alusta loppuun on oikeassa elämässä haastava tehtävä, josta suoriutuminen ilman tuuria vaatii harjoitusta ja kokemusta. Italiassa patonki otetaan italialaiseen tapaan, rennommin.
In Umido – ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Maaliskuuta 2018 lähtien