In Umido – ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Maaliskuuta 2018 lähtien
7 Lokakuu 2020
Anelletti on renkaan muotoinen kuivattu pasta, joka sopii erityisen hyvin uunissa valmistettaviin pastaruokiin. Kovat pastarenkaat kestävät hyvin pidemmän kypsennysajan, joten ne säilyttävät napakan suutuntuman vielä esikeittämisen ja uunissa paistamisen jälkeenkin. Anelletti al forno on sisilialainen kotiruokaklassikko, jota suositaan muiden uunipastojen ohella etenkin viikonloppuna ja juhlapyhinä. Kuten Italiassa yleensä, tämänkin ruokalajin valmistusaineet vaihtelevat tekijästä ja kodista toiseen, mutta yleensä pastan lisäksi ruoka sisältää ainakin tomaattisen lihakastikkeen, herneitä ja sisiliassa suosittua caciocavallo- ja pecorino-juustoa. Suomessa caciocavallo on ikävä kyllä suhteellisen harvinainen näky kauppojen juustohyllyllä...
In Umido – ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Maaliskuuta 2018 lähtien