Vispilän viemää on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Elokuuta 2018 lähtien
30 Tammikuu 2021
Makeiden herkkujen lisäksi kiivi sopii esimerkiksi kalan ja kanan kaveriksi, ja onpa kiivi kuulemma löytänyt tiensä jopa pizzan päälle. Tarinan mukaan uusiseelantilainen rehtori Isabel Fraser vieraili Kiinassa 1900-luvun alussa ja toi sieltä tuliaiseksi siemenet maanviljelijälle. Ensimmäistä satoa odotettiin useampi vuosi ja tämänkin jälkeen kului vielä muutama vuosikymmen ennen kuin Hayward Wright kehitti sittemmin maailmaa valloittaneen Hayward-lajikkeen, joka käynnisti lajin kaupallisen tuotannon. Kun Turners & Growers alkoi viedä (1959) siihen saakka kiinankarviaisena (Chinese gooseberry) tunnettua hedelmää Yhdysvaltoihin, sai hedelmä nimekseen kiivi (kiwi) Uuden-Seelannin kansallislinnun mukaan. Nimenvaihdon taustalla ei kuitenkaan...
Vispilän viemää on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Elokuuta 2018 lähtien