Parhaat Ruokablogit

Viimeistä murua myöten

Vegaaninen nduja – vähintään yhtä hyvä kuin alkuperäinen

9 Heinäkuu 2024

Nduja on parin viime vuoden aikana vilahdellut yhdessä sun toisessa reseptissä ja ravintoloiden, varsinkin pitserioiden, menuissa. Nduja on possun salamista valmistettua umamisen tulista tahnaa, joka ei kuulemma maistu varsinaisesti lihalta, vaan pääasiassa ovat rasvaisen, tulisen ja mausteisuuden liitto. Pystyin hyvin kuvittelemaan, mitä se on, vaikken varsinaista nduja-tahnaa ollut maistanutkaan. Kuitenkin chorizo on siitä valmistetut ruoat ovat tuttuja, ja chorizohan on myös tietynlainen salami. Jos siitä tehtäisiin tahnaa, niin tietäisin kyllä miltä se maistuu.

aurinkokuivattu tomaatti savupaprika tahnat

Lue koko juttu täältä »

Viimeistä murua myöten on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »