Parhaat Ruokablogit

VASTAHANKA

Pancetta – italian pekoni

21 Lokakuu 2021

Pancetta on italialainen vastine pekonille. Pancetan erottaa pekonista savustamattomuus, mausteet sekä raakakypsytys jonka aikana rakenne muuttuu huomattavasti. Useimmiten pancetta valmistetaan rullattuna ja suolen tai keinokuoren sisällä kypsytettynä mutta myös tällä tavalla litteänä valmistettua tehdään paljon. Lisäksi liha kuivuu tasaisesti ja helpommin levynä kuin rullana. Reseptien mukaan 30% painonpudotus kolmen viikon kuivauksen aikana on tavoiteltavaa ja tämä ensimmäinen kokeiluni päätyi juuri näihin lukemiin.

Liha pancetta pasta carbonara Pekoni possu resepti ruoka

Lue koko juttu täältä »

VASTAHANKA on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 29 Marraskuuta 2020 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »