Parhaat Ruokablogit

Sitruunaa ja siirappia

Paahdetut punajuuret ja ohratto

21 Elokuu 2021

Punajuuri on maukas syksyn herkku, jonka kaunis väri saa ruokahalun heräämään. Uunissa paahtamalla punajuuren maku voimistuu ja punajuuri muuttuu mukavan pehmeäksi. Paahdettujen punajuurten kaveriksi sopii hyvin ohrasta valmistettu risotto eli ohratto, jonka maustamiseen riitää sipuli ja kasvisliemi. Paahdetut punajuuret 700 g punajuuria 0,5 dl oliiviöljyä 2 rkl hunajaa 1/2 tl suolaa 1 tl kuivattua rosmariiniä Ohratto 1 l kasvislientä 2 sipulia 2 rkl öljyä 2,5 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita suolaa Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja pilko punajuuret sopivan kokoisiksi paloiksi.

pääruuat

Lue koko juttu täältä »

Sitruunaa ja siirappia on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 14 Elokuuta 2021 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »