Päivi leipoo on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien
27 Syyskuu 2018
Nauriit ovat ihana aines syksyn leipiin. Olen monena syksynä leiponut hiivalla kohotettuja naurisleipiä, tänä syksynä hapanjuurella kohotettua naurisleipää ja nyt kokeilein ensimmäistä kertaa naurisrieskaa perunarieskan tavoin ,jauhoina vain ohrajauhojen tilalla ruisjauhot - ruis sopii erinomaisesti nauriin makuun. Maistakaapa myös tosi herkullisia naurispiiraitani, jotka tein laiskasti valmiiseen ruistaikinaan - että on maut kohdallaan! 500 g naurista (keitä viipaleina ja soseuta pienen vesitilkan kanssa, saat noin 4-5 dl sosetta)1 tl suolaa1 1/2 dl maustamatonta jogurttia1/2 dl öljyä 3 dl ruisjauhoja3 -4 dl vehnäjauhoja Kuori nauriit ja leikkaa viipaleiksi. Laita kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä pehmeiksi.
Päivi leipoo on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien