Parhaat Ruokablogit

Molekyyligastronomia

MAUSTAMISEN HISTORIASTA HAISTAMISEN VAIKEUTEEN

25 Kesäkuu 2024

Kevään 2024 viimeisen klubi-illan jälkeen jäin miettimään, mitä kaikkea viina on meille opettanutkaan. Siitä lisää tuonnempana, mutta mietin myös tuota “mauste”-sanaa: Sen kantasana lienee maku, mutta tarkkaan ottaen mausteiden maku (makea, hapan, karvas, suolainen, umami) on aika vaatimaton. Sen sijaan suurin osa mausteiden upeista flavorisfääreistä on enimmäkseen hajua, joskin myös kemiallista aistimusta, kuten astrongoivuutta...

Mausteet, suola ja etikka haju

Lue koko juttu täältä »

Molekyyligastronomia on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »