Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Unelmaillallinen ja mehevän hilloinen Maxale Primitivo Appassimento

3 Helmikuu 2018

En tiedä juurikaan parempaa tapaa viettää lauantaita kuin hankkia yhdessä kullan kanssa parhaat mahdolliset ainekset illalliselle, joka rakennettaisiin italialaisen Maxale Primitivo Appassimento -punaviinin ympärille. Postaus on toteutettu yhteistyössä Viinilinnan kanssa. Italian saappaan korosta, Apuliasta kotoisin oleva punaviini on nimetty tuottavan yrityksen perustajien Massimilianon ja Alessandron mukaan. Viinin nimessä appassimento tarkoittaa tuotantotapaa, jossa osasta rypäletertuista katkaistaan ravinnonsaanti pihdeillä puristamalla ja rypäle saa kuivua 12 päivää sadonkorjuun alkamiseen saakka. Tällä Il Giro del Piccolo -menetelmällä valmistetussa viinissä on puolet kuivattuja rypäleitä tuomassa makeutta ja täyteläisyyttä.

Apulia foodlover.fi Italia Liha liharuoka maa-artisokka maustevoi Maxale Primitivo Appassimento pihvi punaviini retiisi ruoka sokeriherne tryffeli tryffelivoi Viini viinilinna Yhteistyö

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »