Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Perunaleivokset ja aidon reseptin metsästys, myös gluteeniton

10 Huhtikuu 2020

Perunaleivos on klassikko, jonka alkuperä on hämärän peitossa. Sen oletetaan aikoinaan tulleen Suomen Pietarista, jossa mm. Karl Fazer kävi oppimassa sokerileipuriksi 1800-luvun lopulla. Edelleen tuotannossa oleva tumma perunaleivos on ollut tarjolla jo Fazerin ranskalais-venäläisen konditorian avajaisisssa Kluuvikadulla syyskuussa 1891. Olimme kotona keskustelleet perunaleivoksista joskus aiemminkin, koska ne olivat itselleni jokseenkin tuntematon tuote.

Gluteeniton Hävikkiruoka kaakaojauhe konjakki leivonta leivos Nopeat ja helpot Nosto rommi ruoka voikreemi arrakkipunssi sokerikakkupohja hävikkileivonta kääretorttupohja perunaleivos

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »