KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien
8 Maaliskuu 2023
Lindströminpihvit tunnetaan ruotsalaisena ruokalajina, joka valmistetaan samanlaisesta mureketaikinasta kuin esimerkiksi perinteiset lihapullat, mutta taikinaan lisätään raastettua punajuurta ja hieman enemmän sipulia kuin tavallisessa jauhelihamassassa. Photo by Don Ricardo on Unsplash Ruokalajin synnystä on olemassa kahdenlaista tarinaa: Toinen tarina kertoo, että ruokalajin keksi tukholmalainen Maria Kristiina Lindström 1800-luvulla Regeringsgatanilla Tukholmassa. Hän valmisti mureketaikinan, josta valmisti pihvejä. Hän lisäsi taikinaan punajuurta, joka toi makua ja väriä. Toinen tarina taas kertoo pietarilaissyntyisestä suomalaisesta luutnantista Henrik Lindströmistä.
KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien