Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Perinteiset Lindströminpihvit

8 Maaliskuu 2023

Lindströminpihvit tunnetaan ruotsalaisena ruokalajina, joka valmistetaan samanlaisesta mureketaikinasta kuin esimerkiksi perinteiset lihapullat, mutta taikinaan lisätään raastettua punajuurta ja hieman enemmän sipulia kuin tavallisessa jauhelihamassassa. Photo by Don Ricardo on Unsplash Ruokalajin synnystä on olemassa kahdenlaista tarinaa: Toinen tarina kertoo, että ruokalajin keksi tukholmalainen Maria Kristiina Lindström 1800-luvulla Regeringsgatanilla Tukholmassa. Hän valmisti mureketaikinan, josta valmisti pihvejä. Hän lisäsi taikinaan punajuurta, joka toi makua ja väriä. Toinen tarina taas kertoo pietarilaissyntyisestä suomalaisesta luutnantista Henrik Lindströmistä.

Gluteeniton Jauheliha kantarelli kapris kastike Liha peruna punajuuri Ruokakulttuuri sienet sienikastike lindströminpihvit perunasose

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »