KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien
16 Lokakuu 2021
Intialaisen keittiön herkut tuntee melkein jokainen ja yksi tunnetuimmista on naanleipä, jota tarjotaan yleensä erilaisten lämpimien annosten lisukkeena. Naanleivän historia ulottuu yli 2200 vuoden taakse, jolloin hiivan käyttö leivonnassa rantautui Intiaan Egyptistä. Ennen sitä leivät leivottiin pelkästään juureen. Ja vaikka naan vaikuttaa varsin yksinkertaiselta ja helppotekoiselta, se oli aluperin Intiassa vain rikkaimman kansanosan ja kuninkaallisten ruokaa, koska se vaati hiivaa ja tietynlaista valmistustekniikkaa. Tavallisen kansan ulottuville naanleipä tuli vasta 1700-luvulla, mutta edelleen vain harvat todella hallitsivat sen valmistamisen taidon.
KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien