Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Maukas ja helppo vaalea olutleipä

1 Joulukuu 2021

Syötävät lahjat ovat joulun parhaita asioita ja viimevuosina onkin alettu muistaa ystäviä ja läheisiä yhä enemmän omatekoisilla, kierrätetyillä tai aineettomilla lahjoilla. Itse tehdyssä lahjassa on aina enemmän ajatustakin mukana. Olen leiponut jouluksi yleensä joko saaristolaisleipää tai joululimppua, mutta tänä vuonna halusin kokeilla jouluun sopivaa vaaleaa leipää ja testiin valikoitui olutleipä. Tämä osittain myös siitä syystä, että sain testattavaksi belgialaista Abbaye d´Aulne -jouluoluttta, joka on melko vahvaa (9 %), kuparin tummaa, kirkasta olutta. Täyteläinen olut on voimakkaasti humaloitu ja maltaisessa maussa on kuivahedelmää, siirappisuutta ja mausteisuutta.

juomat leipä leivonta olut vehnäjauho kauralese hiivaleipäjauho belgialainen jouluolut olutleipä

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »