KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien
17 Tammikuu 2019
Opimme ruoassa ensin positiiviset, kylläisyyttä ja hyvää oloa viestivät ja edistävät ominaisuudet, kuten maku, rakenne ja tuoksu. Uudet maut omaksutaan sitä myönteisemmin, mitä paremmin ne yhdityvät edellä mainittuihin ominaisuuksiin positiivisessa mielessä. Samalla opimme välttämään negatiivisia ominaisuuksia, jotka voivat olla vaarallisia tai sairastuttaa meidät. Kun saamme eteemme jonkin uuden tuntemattoman tuotteen, olemme valmiimpia kokeilemaan sitä, jos uutuusarvo suhteessa aiempiin kokemuksiimme on oikeassa suhteessa. Konkreettisesti asiaa voi ajatella vaikkapa hyönteisruoan kohdalla, jossa sirkka sellaisenaan laukaisee opitun hylkyreaktion, mutta leipään leivottuna sirkkajauheena lähtee helposti kokeiluun.
KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien