Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Lyonin kana – kansankuppilasta Titanicille

31 Tammikuu 2020

Ranskalaisklassikko Lyonin kana oli viime vuoden googlatuimpia reseptejä Suomessa, eikä ihme. Napakan hapokas ja runsas kanaruoka vie kielen mennessään ja liittyy siihen myös pala historiaa. Lyonilaista annosta on vuosisatojen ajan tarjoiltu kaupungin bouchoneissa – epämuodollisissa bistrotyyppisissä kansankuppiloissa. Niissä tarjoillaan perinteisiä lyonilaisia ruokia, kuten paistettua porsaanlihaa, hanhenmaksapateeta ja makkaraa. Pääpaino on lihassa ja sisäelimissä.

broileri etikka klassikko Liha liharuoka lyon Nosto rakuuna Ranska ranskalainen ruoka ruokahistoria valkoviini Viini Lyonin kana punaviinietikka

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »