KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien
21 Syyskuu 2020
Aleksanterinleivos on klassikko josta useilla on selkeä makumuisto. Itsellä sellaista ei ollut, joten kun mieheni pyysi minua niitä leipomaan, jouduin turvautumaan moniin erilaisiin lähteisiin. Mieheltäni tuli yki selkeä ohje; ei mitään raitoja. Kaikki selaamani reseptit olivat jokseenkin samanlaisia lukuunottamatta variaatioita kuorrutuksissa ja joissain resepteissä käytettyä omenahilloa, joka itselleni tuo mieleen enemmän paimiolaisen tannisen Kotileipomon omenaleivokset, jotka tosin on tehty lehtevämpään taikinaan. 1800-luvun alusta valmistetun Aleksanterinleivoksen reseptin alkuperä on edelleen hieman hämärän peitossa, niin kuin legendalle suokin olevan.
KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien