Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Laskiaispullat uudella tavalla eli laskiaismantelikierteet

1 Helmikuu 2018

Laskiainen tulee taas iloksemme parin viikon päästä ja perinteisiä laskiaispulliakin on saanut kaupoista jo tovin. 1700-luvulta peräisin oleva herkku on alkuperäisen reseptin mukaan koostunut nimenomaan vehnäpullasta, joka on täytetty mantelimassalla ja kermavaahdolla. Myöhemmin Suomessa alettiin mantelimassan tilalla käyttää 50- ja 60-luvuilla hilloa, koska mantelimassa oli kallista ja vaikeasti saatavissa. Edelleen täytteet jakavat mielipiteet vahvasti. Itse kuulun mantelileiriin, tosin maku on matkan varrella muuttunut.

foodlover.fi Hillo juhlat kermavaahto kristallipullat laskiainen leivonta mantelimassa marsipaani Nopeat ja helpot pulla Pullataikina ruoka

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »