Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Korvasienirisotto ja viinivinkki

16 Kesäkuu 2021

. Risottoon voi käyttää myös kuivattuja korvasieniä, mutta ne tulee liottaa vedessä vähintään kaksi tuntia ja käsitellä keittämällä ennen käyttöä kuten tuoreet korvasienet. 7-8 dl kuumaa kasvislientä 1 tl umami-maustetta 1 rkl oliiviöljyä 1+2 rkl voita 1 sipuli raastettuna 200 g risottoriisiä (Arborio tai Carnaroli) 1,5 dl kuivaa valkoviiniä noin 2 dl hienonnettua esikäsiteltyä korvasientä 2 dl parmesaaniraastetta tarjoiluun: parmesaaniraastetta mustapippuria myllystä Sekoita kuumennetun kasvisliemen joukkoon umami-mauste ja pidä liemi kuumana. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl voita paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipuli huolellisesti ruskistamatta. Lisää riisi ja jatka kuullotusta vielä minuutti pari.

kasvisreseptit kasvisruoka korvasieni Nopeat ja helpot Nosto riesling risotto risottoriisi ruoka sienet valkoviini viinilinna

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »