Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Italialaisia lihapullia, sieniä ja tappajapastaa

23 Elokuu 2018

Kuten mainitsin aiemmassa parmankinkku-postauksesani, Italian ruokakulttuuri on ikivanhaa ja myös ruokatarinat ehkä mielenkiintoisimpia mitä tiedän. Strozzapreti tarkoittaa sananmukaisesti papin kuristajaa ja pastan historia ulottuu aina 1600-luvulle, jolloin ahneet kirkonmiehet hallitsivat Keski-Italiaa tiukalla otteella. Kahdeksan vuosisataa kestänyt valtakausi jätti jälkensä myös Italian ruokahistoriaan. Katolilainen kirkko omisti käytännössä kaiken taivaan alla ja papistolla oli oikeus kaikkeen. Se keräsi veroja kaikesta mahdollisesta ja myi tietysti taivaspaikkoja hyvään hintaan.

foodlover.fi Hakaniemen halli Italia kastike Liha liharuoka parmesaani pasta punaviini raakamakkara Roiniset Oy ruoka Ruokakulttuuri sienet strozzapreti The Wanted Zin Viini viinilinna Zinfandel

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »