Parhaat Ruokablogit

Kipparin morsian

Pienet pavlovat eli pehmeät marenkikakut

19 Marraskuu 2019

Mitä lähemmäksi joulu hiipii, sitä varmemmin yleiskone vatkaa meillä munia vaahdoksi. Valmistan nimittäin marenkia usein illanistujaisiin ja joulutuomisiksi ystäville ja sukulaisille, sillä miehen puolen suku rakastaa marenkeja! Valmistustapoja on useita, mutta itse teen marengit ranskalaisittain eli vatkaan valkuaiset ja sokerin kovaksi vaahdoksi ja paistan matalassa lämmössä kypsiksi. Jo vuosikaudet olen tehnyt marengit 1:2 suhteessa eli 6 valkuaista ja 3 dl sokeria, kypsennys 75 asteessa 2-3 tunnin ajan. Etikan ja sitruunamehun olen myös jättänyt pois, mutta lopputulos on ollut aina loistava.

Gluteeniton Jälkiruoka kananmuna marenki sitruuna

Lue koko juttu täältä »

Kipparin morsian on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »