Keittotaiteilua on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
22 Maaliskuu 2018
Çılbır on perinteinen turkkilainen kananmuna-annos, jota ottomaanit ovat nauttineet jo 1400-luvulla. 2000-luvun suomalaiskeittiössä klassikkoannos valmistuu kotoisasti K-ruoka-lehden reseptin pohjalta. Çılbır eli turkkilaiset aamiaismunat jogurttipohja: 2 kevätsipulia 0,5 ruukku korianteria 400 g turkkilaista jogurttia 1 tl limemehua 0,5 tl merisuolaa mustapippuria maustevoisula: 1 valkosipulinkynsi 50 g voita 0,5 tl savupaprikajauhetta uppomunat: 2 litraa vettä 1,4 dl väkiviinaetikkaa 4 kananmunaa koristeluun: chilirouhetta sormisuolaa korianterinlehtiä kevätsipulia Viipaloi kevätsipulit ja hienonna korianteri. Sekoita jogurttipohjan ainekset keskenään ja siirrä seos jääkaappiin tekeytymään. Valmista maustevoisula.
Keittotaiteilua on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien