Parhaat Ruokablogit

Keittiö Koivikon Katveessa

Kanttarellipiirakka

23 Heinäkuu 2017

Kanttarellipiirakka (n. 27cm) pohja 100 g pehmeää voita 1 dl juustoraastetta ½ dl perunajauhoja 2 dl vehnäjauhoja (tai sämpyläjauhoja) 1 tl leivinjauhetta ½ dl kylmää vettä täyte 2 dl voissa paistettuja ja miedosti suolattuja kanttarelleja 1 purjo (tai sipuli) loraus rypsiöljyä 2 ½ dl juustokermaa 2 kananmunaa mustapippuria ½ dl juustoraastetta juustoraastetta pinnalle Nypi pohjan kaikki ainekset keskenään, mutta lisää vesi aivan loppuvaiheessa. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pilko kanttarellit ja purjo pieneksi ja sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada seos pohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

kanttarellipiirakka suolainen piirakka

Lue koko juttu täältä »

Keittiö Koivikon Katveessa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 8 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »