Kattilalaakso Ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 8 Toukokuuta 2020 lähtien
21 Syyskuu 2019
Kuulostaa monimutkaiselta ja pitkäkestoiselta hommalta vai mitä? Niin minäkin luulin, kun ensi kertaa pääsin voita vatkaamaan. Mieleen tulvi heti kuva pitkästä ja kapeasta puukirnusta, jossa entisaikojen emännät kirnusivat ensin lehmistä lypsämästään maidosta ja siitä erotetusta kermasta kovalla ja pitkäkestoisella työllä voita. Nykyaika on vain siitä ihmeellinen, että meilläpä on keittiössä kaikenlaisia koneita ja laitteita, jotka hoitavat raskaimmat työt meidän puolesta ja ihan käden käänteessä. Voita voi siis todella helposti valmistaa kotona yleiskoneessa ja raaka-aineitakaan ei ole kuin kaksi eli kuohukerma ja kermaviili, suolaa voi lisätä halutessaan.
Kattilalaakso Ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 8 Toukokuuta 2020 lähtien