Kakkua + sirkushuveja on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 1 Kesäkuuta 2018 lähtien
26 Marraskuu 2018
Ranska on antanut maailmalle monenlaisia herkullisia lahjoja, ja kaikkea kohokkaasta mousseen ja macaroneista croissanteihin näkeekin katukuvassa alati. Jostain syystä ranskalaisista herkuista herkullisin, eli tietenkin île flottante, on yhä valitettavan aliarvostettu Suomessa. Nimensä (suomeksi ’kelluva saari’) tämä jälkiruoka saa siitä, miten rapeat marengit näyttävät kelluvan vanukkaan kaltaisessa crème anglaise -kastikkeessa kuin pienet ja herkulliset saaret aavalla merellä. Tämän herkun hienous on suurelta osin siinä, että sitä voi muokkailla melko rohkeastikin, silti perinteiden päälle tallomatta. Itse viimeistelin omat kelluvat saareni tällä kertaa tuoreilla marjoilla ja passiohedelmällä.
Kakkua + sirkushuveja on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 1 Kesäkuuta 2018 lähtien