Parhaat Ruokablogit

Himahella

Uunimunakas ja shaksuka – välimerellinen aamiainen

18 Kesäkuu 2020

Uunimunakas eli fritatta on herkullinen brunssiruoka tai kesälounas. © Tiina Rantanen Frittatta on brunssi- tai aamiaispöytien herkku, jonka valmistaminen on todella helppoa. Sitä ei tarvitse käännellä eikä väännellä, mutta kokki voi aina olla varma kauniista lopputuloksesta. Lisäksi se on kuin pyttipannu, aineksia voi vaihdella loputtomasti. 4-5 annosta 500 g keitettyjä varhaisperunoita 125 g kirsikkaluumutomaatteja 1/2 dl kivettömiä oliiveja 50 g baby-pinaattia tai rucolaa 25 g voita tai 2 rkl öljyä 1 tl Provencen yrttiseosta 1/4 tl mustapippuria 1/2 tl valkosipulirouhetta 1/2 tl suolaa Munaseos: 6 kananmunaa 1 ½ dl maitoa 1/2 tl uolaa 100 g juustoraastetta (emmental) Kuutioi keitetyt, kuoritut perunat ja puolita kirsikkatomaatit.

fritatta Himahella munaruoka uunimunakas shaksuka

Lue koko juttu täältä »

Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »