Parhaat Ruokablogit

Himahella

Shakshuka ja pataleipä – helppo pääsiäisbrunssi

28 Maaliskuu 2021

Shaksuka on herkullinen aamiaisruoka Lähi-idästä. © Tiina Rantanen Shakshukaan törmasin ensimmäisen kolme vuotta sitten Israelissa hotellin aamiaispöydässä. Siellä tämä on supersuosittu, simppeli ruoka, jossa yhdistyvät mausteinen tomaattiliemi ja siinä kypsiksi paistuvat (tai oikeastaan hautuvat) kananmunat. Tarkempi perehtyminen ruokalajin taustoihin osoitti, että se on todennäköisesti peräisin Tunisiasta, mutta on levinnyt Israelin lisäksi ainakin Libyaan, Algeriaan ja Marokkoon. Shakshuka on siitä mukava ruoka, että ainekset löytyvät lähes aina omasta keittiöstä tai ne saa lähikaupasta.

aamiainen Brunssi Himahella pääsiäinen pataleipä shakshuka

Lue koko juttu täältä »

Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »