Parhaat Ruokablogit

Himahella

Rosvopaisti on suomalaista slow foodia

17 Kesäkuu 2019

Lauantaisin Muhu Veinitalussa vietetään rosvopaisti-iltoja. Kuvassa Veinitalon isäntä Peke Eloranta ja keittiömestari Juha Rantanen © Tiina Rantanen Rosvopaisti on suomalainen ruoka, jonka kirjailija Veikko Huovinen teki tunnetuksi nykypolvelle Lampaansyöjät kirjassaan ja siitä tehdyssä elokuvassa. Rosvopaistia tehdään nykyisin lähinnä pienehköjen kesätapahtumien juhlaruoaksi. Viimeksi pääsin maistamaan rosvopaistia vieraillessani toukokuussa Peke Elorannan isännöimässä Muhu Veinitalossa Muhun saarella, Virossa. Blondikeittiössä rosvopaisti sai välimerellisin makutwistin yrttien ja hunajan muodossa.

Himahella Muhu Veinitalu Rosvopaisti

Lue koko juttu täältä »

Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »