Parhaat Ruokablogit

Himahella

Klassikkoruoka: Tuulomantorttu

18 Lokakuu 2019

© Tiina Rantanen Mokkapalat lienevät yksi suosituimmista myyjäisleivonnaista. Lähes jokaisen koululaisen tai junioriurheilijan kotona niitä on leivottu jossakin vaiheessa erilaisiin tilaisuuksiin rahavarojen keräämiseksi. Mokkapalojen alkuperäislähteenä pidetään ruotsalaisen ICA:n koekeittiön Sju sorters kakor -kirjaa. Tästä kirjasta ovat peräisin mokkapalojen nimijohdannaiset Ruotsin parhaat neliöt tai Ruotsin hyvät, joita leivottiin suomalaisissakin kotikeittiöissä jo 1960-luvulla. Mokkapaloja on valmistettu myös suklaaneliöiden, masaliinojen ja rakkaudenpalojen nimellä.

Himahella mokkapalat Tuulomantorttu Rakkaudenneliöt Tuulemaantorttu

Lue koko juttu täältä »

Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »