Parhaat Ruokablogit

Himahella

Klassikkoruoka: Laskiaispulla ja sen uudet muodot

24 Helmikuu 2019

Laskiaispullasta on tullut trendiherkku, jonka täyte ja muoto vaihtelee vuosittain. © Tiina Rantanen Ruotsalaisen legendan mukaan laskiaispullan kehitti pelokas leipurioppilas. Leipurimestari uhkaili häntä selkäsaunalla, mutta lupasi säästää poikaparan raipaniskuilta, jos hän keksisi kaikkia muita pullia paremman pullan. Niinpä oppilas täytti ison pyöreän pullan parhaalla herkulla mitä tiesi, ruotsalaisten rakastamalla mantelimassalla. Mestarin mielestä lopputulos oli niin hyvä, että oppilas pääsi pälkähästä.

Bannoffee-smla Himahella klassikkoruoka Laskiaispulla pullataikina juurimenetelmällä semla

Lue koko juttu täältä »

Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »