HELENA KEMPPAINEN on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 18 Helmikuuta 2019 lähtien
1 HELENA KEMPPAINEN
HUTTUSTEN PERHEEN UNELMATORTTU
20 Helmikuu 2019
Kun puhun luontaisesti gluteenittomista kakuista tarkoitan kakkuja, joiden raaka-aineissa ei ole gluteenia. Gluteenipitoisia jauhoja ovat vehnä, ohra, ruis ja kaura. On olemassa gluteenitonta kauraa ja mikäli olet keliaakikko tai gluteeniyliherkkä, on tärkeää varmistaa kauran puhtaus ennen leivontaa. Usein myös vilja-allergiat kulkevat käsi kädessä siten, että mikäli on yliherkkä vehnälle saattaa saada oireita myös kaurasta, rukiista ja ohrasta. Kuulun tähän ryhmään ja lisäksi saan oireita myös maissista sekä soijasta.
HELENA KEMPPAINEN on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 18 Helmikuuta 2019 lähtien