epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
22 Joulukuu 2024
Lähes sata vuotta vanhoista keittokirjoista löytyy mielenkiintoisia reseptejä, kuten nämä ”Turkulaiset piparkakut”, sopivan mausteiset, mutta vaaleat piparit. Vaan kun alkaa muokata mittoja, lämpötiloja ja paistoaikoja, niin siinähän onkin pientä haastetta muuntaa nämä ärsyttävän epämääräiset kahvikupilliset desilitroiksi tai grammoiksi, ”sopivat määrät” tarkoiksi luvuiksi, ”hyvässä lämmössä” celsiusasteiksi tai ”paista kypsäksi” minuuteiksi uunissa. Oli kyllä mielenkiintoista muokata resepti tähän päivään, mutta pakkohan näitä oli tehdä, etenkin kun löysin turkulaisesta Tribeca -keittiövälinekaupasta tällaisen hauskan Posankka-piparimuotin (ei ole maksettu mainos). Alvar Gullichsenin Posankka, joka on kylpyankan ja marsipaanipossun...
epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien