epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
2 Tammikuu 2024
Uuden vuoden perinteinen hummerimme päätyi tänä vuonna risotoksi. Neljän hengen annosta varten tarvitaan yksi iso (noin 800 grammaa) hummeri tai pari puolikiloista. Mitä isompi hummeri, sitä paksumpi kuori ja tätä jättiotusta varten M kaivoi esille perinteiset hummerityökalut: pähkinäsakset, Fiskarsin lintusakset sekä teräksisen grillivartaan. Hummeri täytyy siis ensin perata, joten pähkinäsaksien sekä lintusaksien avulla pääsee käsiksi pyrstöön, saksiin ja niveliin. Peratut lihat laitetaan jääkaappiin kylmään, kuoret vähäksi aikaa uuniin paahtumaan ja grillivarrasta tarvitaan ”perkaajan palkkaan” eli sillä saa kaivetuksi syötävät lihat myös ison hummerin jaloista.
epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien